Цукерки з рожевим перцем, сиром і ромашкою: киянка створює солодощі з незвичайними начинками

9 Листопада 2017, 11:20

Найцінніше в приготуванні цукерок – це час, бо готуються цукерки близько доби

 


З червоним перцем, сиром, ромашкою і навіть бальзамічним оцтом – цукерки з дивовижною начинкою створює киянка Олена Слободянюк.

"Тут десь грамів 300 шоколаду і з нього вийде штучок 30. Одна цукерка – це в середньому від 8 до 12 грамів", – розповідає дівчина.

Спокусливий запах італійського шоколаду заполонив кухню майстрині Олени Слободянюк. Авторські домашні цукерки вона навчилася готувати майже рік тому і тепер вправно чаклує над ними щодня.

"Найцінніше в приготуванні цукерок – це час, бо готуються цукерки близько доби. Це необхідний час на повну кристалізацію корпусу, на стабілізацію начинки", – розповідає шоколатьє Олена Слободянюк

А ось асортимент тих самих начинок задовольнить навіть найвибагливішого гурмана і здивує найсуворішого критика. Наприклад, одного зернятка бобу "тонку" вистачає на 40 цукерок.

"Починаючи від самих класичних – шоколадних, з шоколадною начинкою, з трюфеля з ванільною, і закінчуючи начинками з апельсина, ванілі, бальзамічного оцту. Є з рожевим перцем, з морською сіллю, з чаєм мачо, з кунжутом і фісташкою, з бобами тонку" , – говорить Олена Слободянюк.

Своїми знаннями шоколатьє охоче ділиться на майстер-класах.

Кожен етап складного процесу важливий, якщо раптом "щось пішло не так" – вся робота нанівець.

Один з найцікавіших моментів при створенні домашніх шоколадних цукерок – це створення шоколадної оболонки.

А ось крім звичних для кулінара силіконових пензликів і формочок, на кухні Олени незамінні помічники: будівельний термометр (він визначає ідеальну температуру шоколаду) і фен, щоб розігріти форму перед закриттям шоколадних капсул.

Домашню смакоту від Олени вже спробували в восьми країнах світу. Серед них Швеція, Франція, Хорватія, Італія. Сама ж Олена мріє про власну кондитерську майстерню.

Нагадаємо, раніше вчені пояснили причину сильної тяги до солодкого і мучного. Бажання з'їсти шоколадку, цукерки, печиво з'являється не просто так

Також вчені виявили, що регулярне вживання жувальної гумки і цукерок погано впливає на кишечник.

Ви зараз переглядаєте новину "Цукерки з рожевим перцем, сиром і ромашкою: киянка створює солодощі з незвичайними начинками". Інші Люди Києва дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...